Starý most ponad Štrbský potok strhla povodeň, dnes ho nahradil nový

18.11.2005 Celý región

Štrba 18. novembra (TASR) - Starý most ponad Štrbský potok, ktorý strhla povodeň pred štyrmi rokmi, dnes nahradil nový, vybudovaný nákladom 14 miliónov korún...
Štrba 18. novembra (TASR) - Starý most ponad Štrbský potok, ktorý strhla povodeň pred štyrmi rokmi, dnes nahradil nový, vybudovaný nákladom 14 miliónov korún. \"Je pevný, širší a stavaný aj na tisícročnú vodu, \" povedal pre TASR starosta Štrby Michal Sýkora.

Pripomenul, že 24. júla 2001 zasiahla Štrbu povodeň, akú si nepamätali ani najstarší obyvatelia tejto podtatranskej obce. Spôsobila škody za vyše 52 miliónov korún. Okrem iných \"veľká voda\" zničila aj spomínaný most na štátnej ceste medzi Štrbou, Šuňavou a Liptovskou Tepličkou. Zámer, aby nový most bol hotový do jedného roka, sa nepodarilo naplniť a štyri roky slúžil motoristom provizórny most.
Dnes slávnostne odovzdali do používania nový, ktorý vybudovala firma C. M. R. z Ľubotíc na východnom Slovensku, podľa Sýkoru vo veľmi dobrej kvalite. Za investora - Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa zúčastnil na slávnosti predseda PSK Peter Chudík.
 

Vyberte región

mark